Adviezen aangepast aan jouw persoonlijke doelen

Verbeter je sportprestaties en lichaamscondities met persoonlijk aangepaste voedingsrichtlijnen. Heb je ooit een energiedip tijdens het sporten of wil je je spiermassa verhogen? Optimaliseer je sportprestatie en bereik je gewenste doel! Welke voordelen biedt dit traject je?

  • Voeding afgestemd op je sportprestaties geeft je de juiste nutriënten om je sportprestatie te optimaliseren en je herstel te bevorderen.
  • Als coach geef ik je de nodige tools om je doel te bereiken. Wil je spiermassa opbouwen, vet verliezen, energiedips vermijden, herstel bevorderen, …? Met een persoonlijk voedingsadvies begeleiden we je naar je vooropgestelde doel.

Bio-electrische Impedantie Analyse (BIA)

Met behulp van een BIA-meting krijg je een beeld van je lichaamsbouw. Een BIA-meting (Bio-electrische impedantie analyse) geeft een overzicht van je lichaamsvetpercentage, je vetvrij weefsel en je rustmetabolisme.  In onze praktijk maken we gebruik van de BIA-meting om de voedingsadviezen aan te passen op reeds behaalde resultaten. De doelstelling van een uitgebalanceerd dieet is vooral vetweefsel te verliezen en de spiermassa goed te ondersteunen. We gebruiken het als tool om de huidige adviezen te staven en aan te passen waar nodig zodat jij je beoogde einddoel kan bereiken.

Optimaliseren lichaamscondities

We brengen je doelstelling in kaart en helpen je bij het optimaliseren van je lichaamscondities. Voor je lichaamsanalyse maken we gebruik van een BIA-toestel. Wil je vetmassa verliezen of spiermassa opbouwen? Voedingsadviezen worden hierop afgestemd. Je krijgt concrete adviezen hoe je de voeding correct kan afstemmen op je trainingen.

Je sportschema en je lichaam veranderen in de loop van je trainingstraject en daarmee ook de noden van je lichaam. Je voedingsschema zal dus na een tijdje opnieuw geëvalueerd worden en aangepast waar nodig.

Wat kan je verwachten van het traject sportvoeding?

Tips en advies bij:

  • Voorbereiding van je training
  • Herstel van je training / wedstrijd
  • Optimaliseren sportprestatie
  • Optimaliseren lichaamscondities
  • Voedingsschema zelf leren aanpassen aan de noden van je lichaam

Mealprepping, menuplanning en meer

  • Tips voorbereiding / prepping van je maaltijden
  • Kooktips, recepten
  • Menuplanning

Je leert je voedingsschema aan te passen naar de noden van je lichaam maar ook naargelang je werkuren en dagritme. Niet iedereen heeft dezelfde levensstijl of hetzelfde dagritme. Binnen mijn praktijk heb ik reeds voldoende ervaring in het begeleiden van cliënten met een drukke job, onregelmatige uren, soms zelfs bepaalde verplichtingen zoals een zakenlunch of diner en noem maar op. Hoe past dat nieuwe voedingsritme in een gezonde levensstijl en kan je je doelen toch bereiken? Dat is wat je geleerd hebt op het einde van je traject.