• Breekiezel 131, 3670 Oudsbergen

Healthy Lifestyle Coaching

In onze praktijk bieden we de mogelijkheid aan om je te begeleiden bij gewichtsverlies volgens 2 verschillende methodes. Welke methode voor jou het meest geschikt is, zal duidelijk worden na een eerste gesprek. Elke methode binnen onze praktijk is erop gericht je bewust te maken van de oorzaak van je verkeerde eetpatroon en je de tools te geven om een evenwichtige voeding in de toekomst te behouden. Welke job je ook hebt, welk activiteitenpatroon je ook hebt, hoe je dagritme er ook uit ziet. Met deze tools kan je aan de slag om je bereikte streefgewicht ook in de toekomst te behouden!!

Welke methodes zijn er nu om gewicht te verliezen? Wel, je kan dit via de Healthy Lifestyle Coaching of via het keto programma van Ligna Pharma.

Bij Healthy Lifestyle Coaching ligt de nadruk op het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding en ontvang je een voedingsschema om je te ondersteunen. Lees  even verder voor meer info.

Healthy Lifestyle Coaching: Op zoek naar de oorzaak van je gewichtstoename of je verstoorde eetpatroon

HEALTHY LIFESTYLE COACHING is erop gericht het evenwicht te herstellen in je huidige voedings- en leefgewoonten. Wat bedoel ik hier mee? De oorzaak van je overgewicht zit in een verkeerde balans tussen wat jij jouw lichaam van voedingsstoffen aanbiedt en wat het nodig heeft.

Hoe komt het dat je eetpatroon uit balans is? De reden ligt voor iedereen anders. Misschien heb je al heel wat diëten gevolgd en weet je niet meer wat nu eigenlijk nog een gezond eetpatroon voor jou is. Of misschien heb je een drukke job en weet je niet hoe je je gezonde voeding moet inplannen in die drukke werkdagen. Voor iedereen gaan we op zoek naar het eetpatroon dat binnen zijn of haar levensstijl past.

Daarnaast is een algemene gezonde levensstijl zoals voldoende beweging, stress minimaliseren, voldoende slaap en ontspanning, evenwicht werk-gezin enz. een bijkomende factor die een onevenwicht in het voedingsgedrag veroorzaakt. Is je eetgedrag verstoord? Ben je een emo-eter? Zo ja, dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak en leer je om te gaan met die situatie zonder voeding als oplossing voor de situatie te gebruiken.

Je streefgewicht behouden, hoe doe je dat?

 • Als coach zal ik eerst je huidige voedingsgewoonten bespreken. Wat zijn je valkuilen, waar kunnen we de voeding optimaliseren? Productkeuze, planning, …?
 • Je ontvangt een voorbeeld dagmenu waarmee je aan de slag gaat. We gaan aan de slag met voedingsmiddelen die je in elke supermarkt vindt!!
 • Tijdens je verdere begeleiding zal je gecoacht worden om een gezonde relatie met voeding ontwikkelen. Je leert de balans te vinden in je voedingskeuzes om zo een evenwichtige levensstijl uit te bouwen naar de toekomst.

Mealprepping, menuplanning en meer

 • Je leert je voedingsschema aan te passen naar de noden van je lichaam maar ook naargelang je werkuren en dagritme. Niet iedereen heeft dezelfde levensstijl of hetzelfde dagritme. Als coach leer ik je omgaan met oa. onregelmatige werkuren, bepaalde verplichtingen zoals een zakenlunch enz.
 • Hoe past dat nieuwe voedingsritme in een gezonde levensstijl met behoud van een gezond gewicht? Dat is wat je geleerd hebt op het einde van je traject.
 • Het schema waarmee je je doelgewicht behaalt, is eveneens het schema dat je kan aanhouden in de toekomst. Je eindigt met de kennis van wat een healthy lifestyle voor jou inhoudt.

Wat kan je verwachten van deze Healthy Lifestyle Coaching?

 • Lichaamsanalyse ( bepaling vetmassa, vetvrije massa )
 • Persoonlijke doelen uitzetten
 • Persoonlijk voedingsplan
 • Aftoetsen resultaten in vervolgconsultaties
 • Je leert een evenwichtige relatie met voeding op te bouwen om een duurzaam resultaat te bekomen.