• Breekiezel 131, 3670 Oudsbergen

Bananenbrood met amandelmeel

INGREDIËNTEN

4 bananen
60g olie
snuifje zout
1 koffielepel kaneel
3 eieren
8 g bakpoeder
150g amandelmeel
50g haver
25g kokosrasp
100g walnoten/amandelen

 

BEREIDINGSWIJZE

Plet de bananen of doe ze in een cutter. Mix ze met olie tot een gladde massa.
Doe de eieren in een kom en mix ze samen met een snuifje zout en bakpoeder tot een zachte mouse. Voeg hier kaneel aan toe.

Daarna voeg je de gemixte bananen toe en roer je nog een goed om. Voeg daarna alle andere ingrediënten, met uitzondering van de noten, bij in de kom en mix nogmaals verder tot alles mooi gemengd is. Op het einde haal je pas de noten door het mengsel.

Bak in een ovenplaat gedurende 40-50 min. op 180 °C

 

TIP

Niet zoveel tijd om te bakken? Bak in het weekend of wanneer het jou goed uitkomt. Je kan het brood in plakjes snijden en invriezen. Zo kan je het uithalen op het moment dat je graag een stukje bananenbrood wilt hebben. Maak het jezelf gemakkelijk! No stress! ?

 

OPMERKING: Dit gerecht past binnen het glutenvrij dieet maar is geen LOW FODMAP recept bij Prikkelbare Darmsyndroom.

Amandelmeel is niet low FODMAP . Mogelijks kan je dit toch verdragen als je prikkelbare darmen hebt. De reden hiervan is dat je dan dus niet intolerant bent voor amandelmeel. Afhankelijk van jouw persoonlijke intoleranties zal je dus bepaalde  FODMAP-houdende producten toch kunnen verdragen zonder klachten ervan te ondervinden. Schrijf je in voor het IBS-traject en leer jouw eigen triggers en intoleranties kennen!!

 


 

PRIKKELBARE DARMKLACHTEN

Heb je last van prikkelbare darmen, dan kan een aangepast dieet voor jou een oplossing bieden.
Ga samen met mij op zoek naar de triggers voor jouw klachten en laat je begeleiden in een eliminatiedieet voor prikkelbare darmen.

De correcte begeleiding bij het dieet is aangewezen om een evenwichtige voeding aan te nemen en tekorten in aanbreng van essentiële voedingsstoffen te vermijden.

 

GEWICHTSVERLIES MET LIGNA PHARMA

Indien je hier meer info over wenst, klik hier op Ligna Pharma of ga naar de website https://www.lignapharma.be/
Ligna Pharma is een programma voor gewichtsbeheersing, enkel onder begeleiding met diëtiste, apotheker of huisarts.

 

HEALTHY LIFESTYLE COACHING

Wanneer je aan je gewicht wilt werken of een gezond voedingspatroon wilt aannemen, kan je in onze praktijk terecht om je hierin te begeleiden. Je leert welke voedingsstoffen je lichaam nodig heeft voor jouw activiteitenpatroon en hoe je je voedingsschema moet aanpassen indien nodig.

 


 

MEER UITLEG NODIG?

Aarzel niet om contact op te nemen en je te laten begeleiden naar een voedingsschema dat correct is voor jouw levensstijl!!

Voor vragen mag je contact opnemen met

Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of [email protected]