LOW CARB by Ligna Pharma

WELKE METHODE KIES JIJ?

In onze praktijk bieden we de mogelijkheid aan om je te begeleiden bij gewichtsverlies volgens 2 verschillende methodes. Welke methode voor jou het meest geschikt is, zal duidelijk worden na een eerste gesprek. Elke methode binnen onze praktijk is erop gericht je bewust te maken van de oorzaak van je verkeerde eetpatroon en je de tools te geven om een evenwichtige voeding in de toekomst te behouden. Welke job je ook hebt, welk activiteitenpatroon je ook hebt, hoe je dagritme er ook uit ziet. Met deze tools kan je aan de slag om je bereikte streefgewicht ook in de toekomst te behouden!!

Welke methodes zijn er nu om gewicht te verliezen? Wel, je kan dit via de healthy lifestyle coaching of via het low carb programma van Ligna Pharma.

Bij healthy lifestyle coaching ligt de nadruk op het ontwikkelen van een gezonde realtie met voeding en ontvang je een voedingsschema om je te ondersteunen. Meer uitleg over dit programma onder HEALTHY LIFESTYLE COACHING.

 

LOW CARB / KETODIEET

Wil je snel resultaat én op een gezonde manier gewicht verliezen?

Snel resultaat en toch op een gezonde manier dat resultaat behalen? Dat kan! Een low carb dieet of een keto dieet kan je hierbij helpen. Het Ligna Pharma programma waar ik als diëtiste mee werk, is GEEN crashdieet. Het is een medisch verantwoord proteïnedieet dat je enkel onder begeleiding van een diëtiste of arts volgt. De reden is dat je van deze medici/paramedici de correcte adviezen krijgt én er een voedingsprogramma wordt opgesteld specifiek voor jou.

Wat houdt het dieet in?

 • Enkel onder (para)medische begeleiding. Waarom?

Het Ligna Pharma programma is een meer-fasen dieetprogramma dat je énkel kan volgen onder (para)medische begeleiding van een arts / diëtist / apotheker. Je begeleider onderzoekt of je medisch geschikt bent voor het volgen van je dieet- en voedingsprogramma door de nodige controles en bloedanalyses uit te laten voeren, indien dat nodig blijkt.

Je begeleider zal naargelang je streefgewicht, metabolisme, geslacht en doel (afslanken, glycemic control, cholesterol control, sport, rookstop, diabetes type 2, bariatrische ingreep, FODMaP / PDS, vegetarisme, …) je persoonlijk plan op maat uitwerken met gevarieerde voeding en de nodige supplementen.

Tijdens het dieet begeleidt je therapeut je stapsgewijs in het opbouwen naar een gevarieerde gezonde voeding, waardoor je jouw doelstellingen en je streefgewicht behaalt én behoudt. De sleutel van succes zit in deze laatste aanpak. Ervaring en kennis zijn vereist om het schema op te stellen naar de behoefte van jouw lichaam! 

Hoe werkt het dieet?

 • In een eerste fase zullen de koolhydraten drastisch terug geschroeft worden waardoor je overschakelt van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. In deze fase start je gedeeltelijk met proteïnemaaltijden. Afhankelijk van je persoonlijke doelen zal in deze fase extra aandacht gaan naar behoudt van spiermassa. Dit zal de diëtiste doen door naar de specifieke doelstellingen en noden van de cliënt te kijken. 

Het inbouwen van proteïnemaaltijden is noodzakelijk om de spiermassa te vrijwaren. Echter een overaanbod aan eiwitten in de voeding geeft een nutriënten overschot wat gewichtsverlies in de weg kan staan. Laat je hierin dus correct begeleiden!

 • In een tweede fase zal er terug een opbouw plaats vinden van voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten om zo te komen tot een voedingspatroon dat geschikt is voor behoud van je gewicht.

Wat kan je verwachten van het low carb programma?

 • Een lichaamsanalyse tijdens elk consult: vetverlies is de doelstelling!

Gedurende jouw traject wordt je vetmassa geëvalueerd met een BIA-meting. Dit toestel geeft een lichaamsanalyse zodat je kan volgen hoe je vetpercentage en de spiermassa in je lichaam evolueren tijdens je traject.

Dit is de meerwaarde die ik als diëtiste kan geven. Door mijn vooropleiding en specialisatie in voeding bij sport en maag-darmproblematiek, kijk ik niet enkel naar het resultaat op de balans maar ook naar de duurzaamheid van je bereikte gewichtsverlies. Behoud van spiermassa is essentieel om een jo-jo effect te vermijden. En de doelstelling is vooral in de vetreserves te gaan om gewicht te verliezen!

 • Een lijst van wat wel en wat niet te eten?

Je krijgt een overzicht van welke voedingsmiddelen je wel kan eten en welke beter te vermijden tijdens de fase van je dieet waarin je je bevindt. Er is een reden waarom bepaalde voedingsmiddelen vermeden dienen te worden. Wanneer je in ketose wilt geraken, kan een te grote hoeveelheid aan koolhydraatbronnen in je voeding de ketose doorbreken en je vetverlies belemmeren.

Maar ook de opbouwfase gebeurt gecontroleerd. Dit heeft tot resultaat dat je je gewichtsverlies kan behouden. Dat is dan ook de reden waarom je niet direct kan stoppen met de strikte fase. Daarnaast leer je wat de koolhydraatbehoefte voor jou lichaam toekomstgericht zal zijn en dus welke porties je dient aan te houden.

 • Evaluatie van je voedingsplan doorheen je traject

Afhankelijk van je persoonlijke doelstelling zal je eetschema aangepast worden waar nodig. Ben je een sporter, een actief persoon of zit je de hele dag stil, dan heeft jouw lichaam een andere nutritionele behoefte. Door een correct schema op te stellen en tijdig aan te passen waar nodig, bereik je een optimaal resultaat in je vetpercentage.

 • Advies om een plateau in je gewichtsverlies te vermijden

Een zorg van mensen die eerder al een dieet gevolgd hebben, is het bereiken van een plateau in het gewichtsverlies en dit niet meer te kunnen doorbreken. Als diëtiste evalueer ik je eetgewoonten en je activiteit. Je schema wordt aangepast in functie hiervan. Een plateau wordt doorgaans veroorzaakt door het niet correct inplannen van de juiste hoeveelheden van de macro-nutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten).

 • Heerlijke recepten tijdens je dieet en erna

Tijdens je low carb programma krijg je recepten die je een idee geven van wat er gegeten kan worden. Hierbij krijg je ook advies hoe je de recepten kan inplannen in je gezinsleven en na het volgen van het dieet. 

 • Sociale gelegenheden tijdens je dieet

Je krijgt advies hoe je kan omgaan met sociale aangelegenheden tijdens je dieet-fase en erna.

 

Van gewichtsverlies naar gezonde levensstijl

De laatste fase is zomaar even de belangrijkste fase!!! In deze fase wordt de cliënt bewust gemaakt van welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft. Wat heeft JOUW LICHAAM nodig? WAT dien JIJ TE ETEN in JOUW HUIDIGE LEVENSSTIJL, met jouw activiteitenpatroon? Dit is de sleutel tot het ontwikkelen van een evenwichtig voedingspatroon. 

Je gaat over van een dieet naar een gezonde levensstijl. Hier gaan de adviezen van de eerste methode (healthy lifestyle coaching) en het low carb dieet samen. Je zal na een fase van gewichtsverlies steeds een methode moeten vinden om een gezonde levensstijl aan te nemen en een gezond gewicht te hehouden. Na je gewichtsverlies door middel van een low carb dieet met Ligna Pharma ga je dus verder in het traject van de healthy lifestyle coaching.

Een correcte begeleiding van een low carb dieet zit in de laatste fase. Het aanleren van de gezonde levensstijl, het eigen maken van bepaalde gewoonten.

 

Voor wie is het Low carb programma van Ligna Pharma ?

 • Voor zij die een dieet willen volgen dat reeds bewezen resultaten geeft bij patiënten die je zijn voorgegaan.
 • Voor zij die hun bloedwaarden willen verbeteren op korte termijn.
 • Voor zij die een gezond gewicht willen bereiken en aan hun gezondheid willen werken
 • Voor zij die van hun suikerverslaving af willen op korte termijn.
 • Voor zij die eerdere pogingen hebben ondernomen om gewicht te verliezen en hun beoogde resultaat niet behaalden.

 

Wat kost het Ligna Pharma traject?

 • Het voedingsadvies wordt aangerekend volgens de tarieven voor gewichtsverlies. Een eerste en tweede consultatie betaal je 65 euro voor voedingsadvies. Opvolconsultaties bedragen 30 euro per consult.
 • Je betaalt de eiwitporties die vooropgesteld zijn voor het dieet. Gemiddeld kan je 18 euro per maaltijd/eetmoment voor 7 dagen tellen. Dus voor 7 dagen een ontbijt betaal je 18 euro. Hoeveel maaltijden je nodig hebt, is uiteraard afhankelijk van elk individu en traject en kan schommelen tussen 4 en 6 eetmomenten per dag. Er zijn kleine verschillen in productkeuzes.
 • Bijkomende supplementen kunnen mogelijks geadviseerd worden bij een consultatie.

 

Welke methode je wenst te volgen, gewichtsbeheersing kan enkel door een evenwicht te vinden in de verschillende facetten van je leven en een gezonde relatie met voeding aan te leren. Vind het evenwicht tussen je gezin, je job, me-time, family-time.

BOEK HIER  je eerste afspraak en start met je traject!

(Je dient je wel even aan te melden om je online te registreren. Hulp nodig? Bel 0479/95.88.12)