HEALTHY LIFESTYLE COACHING

 

 

In onze praktijk bieden we de mogelijkheid aan om je te begeleiden bij gewichtsverlies volgens 2 verschillende methodes. Welke methode voor jou het meest geschikt is, zal duidelijk worden na een eerste gesprek. Elke methode binnen onze praktijk is erop gericht je bewust te maken van de oorzaak van je verkeerde eetpatroon en je de tools te geven om een evenwichtige voeding in de toekomst te behouden. Welke job je ook hebt, welk activiteitenpatroon je ook hebt, hoe je dagritme er ook uit ziet. Met deze tools kan je aan de slag om je bereikte streefgewicht ook in de toekomst te behouden!!

Begeleiding in je gewichtsverlies kan een volgens Healthy lifestyle coaching of een Low carb dieet by Ligna Pharma (Meer uitleg over een low carb dieetbegeleiding vind je onder Low carb by Ligna Pharma )

 

HEALTHY LIFESTYLE COACHING is erop gericht het evenwicht te herstellen in je huidige voedings- en leefgewoonten. Wat bedoel ik hier mee? De oorzaak van je overgewicht zit in een verkeerde balans tussen wat jij jouw lichaam van voedingsstoffen aanbiedt en wat het nodig heeft.

 

Op zoek naar de oorzaak van je gewichtstoename of je verstoorde eetpatroon

Hoe komt het dat je eetpatroon uit balans is? De reden ligt voor iedereen anders. Misschien heb je al heel wat diëten gevolgd en weet je niet meer wat nu eigenlijk nog een gezond eetpatroon voor jou is. Of misschien heb je een drukke job en weet je niet hoe je je gezonde voeding moet inplannen in die drukke werkdagen. Voor iedereen gaan we op zoek naar het eetpatroon dat binnen zijn of haar levensstijl past.

Daarnaast is een algemene gezonde levensstijl zoals voldoende beweging, stress minimaliseren, voldoende slaap en ontspanning, evenwicht werk-gezin enz. een bijkomende factor die een onevenwicht in het voedingsgedrag veroorzaakt. Is je eetgedrag verstoord? Ben je een emo-eter? Zo ja, dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak en leer je om te gaan met die situatie zonder voeding als oplossing voor de situatie te gebruiken.

 

Je streefgewicht behouden, hoe doe je dat?

Eens we weten waar je voeding aangepast dient te worden, stellen we een voorbeeld voedingsschema op zodat je weet hoe een gezond dagschema er uit kan zien. Je wordt begeleid in het ontwikkelen naar een gezonde relatie met voeding en het leren van gezonde keuzes te maken om een evenwichtige levensstijl aan te kunnen houden in de toekomst. We gaan aan de slag met voedingsmiddelen die je in elke supermarkt vindt!!

Je leert je voedingsschema aan te passen naar de noden van je lichaam maar ook naargelang je werkuren en dagritme. Niet iedereen heeft dezelfde levensstijl of hetzelfde dagpatroon. Binnen mijn praktijk heb ik reeds voldoende ervaring in het begeleiden van cliënten met een drukke job, onregelmatige uren, soms zelfs bepaalde verplichtingen zoals een zakenlunch of diner en noem maar op. Hoe past dat nieuwe voedingsritme in een gezonde levensstijl met behoud van een gezond gewicht? Dat is wat je geleerd hebt op het einde van je traject.

Het schema waarmee je je doelgewicht behaalt, is eveneens het schema dat je kan aanhouden in de toekomst. Je eindigt met de kennis van wat een healthy lifestyle voor jou inhoudt. 

 

Wist je dat de sleutel tot een gezond lichaam meer is dan enkel gezonde voeding?

Een evenwicht doorheen de verschillende facetten in je leven is de sleutel tot een gezonde lichaam en een gezonde geest. Hier ligt dan ook de nadruk op in onze behandelingen. Ook in de osteopathie in onze praktijk zal hier aandacht naar uit gaan. We maken onze cliënten bewust dat veel pijnklachten of gewichtsproblemen hun oorzaak vinden in het eigen gedrag. Zie een ongezond lichaam dan ook eerder als een symptoom dan een ziekte. Je ontwikkelt overgewicht omdat je een verkeerd eetpatroon aanneemt, een verkeerd slaapritme hebt, niet voldoende stress kan kanaliseren, ...

 

Wat kan je verwachten van deze HEALTHY LIFESTYLE COACHING?

  • Tijdens een eerste gesprek brengt de diëtist je gezondheidstoestand in kaart. Je krijgt een lichaamsanalyse aan de hand van een BIA-meting. Dit houdt in dat je een beeld krijgt van je lichaamsvetpercentage, je vetvrij weefsel en je rustmetabolisme.
  • Je persoonlijke doelen worden besproken. Welk gewicht wil je bereiken? Wil een een bepaald vetpercentage bereiken? Wil je een gezonde relatie met voeding opbouwen en doet je gewicht er niet toe? Er wordt samen besproken wat haalbaar is en wat daarvoor nodig is.
  • Je krijgt een persoonlijk voedingsplan opgesteld om naar een gezond vetpercentage toe te werken en je persoonlijke doelen te bereiken. Dit plan ontvang je volledig uitgewerkt tijdens een tweede consultatie. Je voedingsplan wordt opgesteld aan de hand van persoonlijke factoren zoals leeftijd en je activiteitenpatroon zoals je job en je sportactiviteit.
  • Je resultaten worden tijdens je opvolgconsultatie geëvalueerd met een nieuwe BIA-meting. Dit is belangrijk om de evolutie in spiermassa en vetmassa op te volgen en het voedingsplan aan te passen aan de noden van het lichaam op dat moment.
  • Je leert een evenwichtige relatie met voeding op te bouwen om een duurzaam resultaat te bekomen.

 

 

BEN JE GETRIGGERD DOOR DIT TRAJECT?

NEEM CONTACT OP VIA

0479/95.88.12 OF

KRISTELBLOCKX@GMAIL.COM OF

BOEK JE AFSPRAAK ONLINE EN KIES VOOR HET HEALTHY LIFESTYLE COACHINGSPROGRAMMA