• Breekiezel 131, 3670 Oudsbergen

Het is niet wat je eet dat er toe doet, het is wat je lichaam opneemt dat er toe doet!

Je kent het bekende gezegde wel: ‘Je bent wat je eet.’
Daar zit een waarheid achter natuurlijk. Alleen, wat als je niet alles opneemt wat je eet? Heb je een verstoorde spijsvertering, dan is niet alles uit je voeding beschikbaar en heeft dat zijn gevolgen op je stofwisseling.

 

Dan komen we bij de volgende quote: “All disease begins in the gut”. 

Onderzoek heeft aangetoond dat dat inderdaad deels waar is. Niet alle ziektes ontstaan in de darmen maar wat we wel weten, is dat een slecht werkende darm chronische inflammatie in de hand werkt. Het darmslijmvlies kan voedingsstoffen minder goed opnemen en daarbij kunnen ongewenste pathogenen makkelijker direct in het bloed terechtkomen waardoor het immuunsysteem aan de slag moet, met alle nare gevolgen die erbij horen.

 

Mogelijke symptomen van een slecht werkende spijsvertering zijn:

 • continu vermoeid gevoel
 • Slechte nachtrust (door verminderde opname magnesium)
 • Last van misselijkheid, boeren, volle of opgeblazen buik
 • Brijachtige en stinkende ontlasting (evt met onverteerde voedselresten)
 • Veel zin in zoetigheid
 • Acné / huisuitslag
 • Brandend maagzuur in je keel
 • Een opgeblazen gevoel na het eten
 • Slechte adem

 

Wil je je stofwisseling optimaliseren, dan moeten je zeker ook je darmfunctie optimaliseren!

 


 

PERSONAL HORMONAL PROFILING

Onze samenleving wordt dikker! Helaas is het een harde waarheid. Ondanks de vele aandacht die naar gezonde voeding uitgaat en het aantal pogingen dat mensen ondernemen om een dieet op te starten, stijgt het aantal mensen met overgewicht.

 

Wat opvallend is, mensen vallen moeilijker af, vallen af maar kunnen hun gewichtsverlies niet houden of vallen af maar stagneren plots en komen geleidelijk aan terug bij in gewicht. En steeds meer mensen kampen met maag-darmproblemen.

 


 

Wat maakt dat mensen hun ideale gewicht niet kunnen bereiken en hun gewichtsverlies niet kunnen behouden?

Het antwoord hierop op is vrij kort. Het is de disbalans in je hormoonhuishouding!! Hormonen reguleren oa. onze stofwisseling, de eetlust, de omvang van je spieren en waar en hoeveel vet je opslaat. Ze hebben dus een belangrijke rol in de ontwikkeling van een gezonde lichaamscompositie.

 


 

Wat doen we bij Personal Hormonal Profiling?

Het Personal Hormonal Profiling programma, is erop gericht je hormonen in balans te brengen. Wat houdt PHP in?

 

 • Huidplooimeting

Eerst moeten we weten welke hormonen bij jou uit balans zijn. Hiervoor maken we gebruik van een anamnese (vragenlijst) en een huidplooimeting. Eens we weten welke hormonale disbalans er bij jou is ontstaan, gaan we aan de slag om de balans te herstellen!

 

 • Je bent wat je eet, met name, wat je opneemt. 

Een beperkte opname van voedingsstoffen, zal ertoe leiden dat je ondervoed geraakt. Wat niet verteerd geraakt, kan niet opgenomen worden. Dat is de reden dat we de spijsvertering gaan optimaliseren binnen het PHP programma.

 

Steeds meer mensen hebben te kampen met maag- en darmklachten, allergieën, intoleranties, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, chronische pijnklachten, spierpijn enz. Je darmen spelen hierin een belangrijke rol. zoals eerder gezegd, bepaalt de spijsvertering namelijk welke stoffen je lichaam opneemt. Een optimale darmwerking is belangrijk voor de communicatie tussen de hersenen en het spijsverteringskanaal heeft een effect op je lichamelijk functioneren. Zo kan een slechte spijsvertering ertoe leiden dat er zich tekorten aan voedingsstoffen ontstaan. Gevolgen van voedingsstoftekorten uiten zich in ontstekingsreacties of immunologische reacties ontstaan. Dat uit zich in spierpijn, chronische pijnklachten, vermoeidheid, huiduitslag, maag-darmklachten, diarree, buikpijn, opgeblazen gevoel, …

 


 

Voor bijkomende vragen kan je contact opnemen via

e-mail: [email protected] of via 0479 / 95 88 12