• Breekiezel 131, 3670 Oudsbergen

Personal Hormonal Profiling (PHP)

Ben jij de eindeloze dieetpogingen zonder resultaat beu? Er kampen meer mensen dan ooit met overgewicht. Ondanks alle goede voorlichting struggelen mensen om hun gewicht op pijl te houden of falen ze wanneer ze een dieetpoging ondernemen. Waarom lukt het sommigen niet om een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te behouden, en zich beter en gezonder te voelen, ondanks alle moeite die ze doen?

HET ANTWOORD OP DEZE VRAAG: HORMONALE DISBALANS

 

Wat als je hormonen uit balans zijn?

Hormonen reguleren namelijk onze stofwisseling, onze eetlust, onze kracht en de omvang van onze spieren maar ook hoeveel en waar we vet opslaan. Ze bepalen als het ware dus onze weegschaal. Ook hoe we ons voelen wordt hormonaal bepaald.

 

Hoe weet je of je hormonen uit balans zijn?

Symptomen van een hormonale disbalans:

 • Gewichtstoename
 • Eetbuien, zin in zoetigheid
 • Spijsverteringsproblemen, voedselintoleranties
 • Opgeblazen gevoel, winderigheid
 • Huidproblemen (acne, eczeem)
 • Laaggradige/terugkerende ontstekingen
 • Hoofdpijn, migraine.
 • Haaruitval, broze nagels.
 • Chronische vermoeidheid / slaapproblemen
 • Spierklachten
 • Paniekaanvallen

 

Maar wat kan je doen om de hormonale balans te herstellen?

Wij gebruiken in onze praktijk de behandelmethode: Personal hormonal profiling (PHP)

PHP is een behandelmethode waarbij we de hormonale balans in je lichaam herstellen. Bij PHP maken we gebruik van aangepast voedingsadvies en beweegadvies.

Meten is weten. Wanneer je hormonen uit balans zijn, ga je op verschillende plaatsen op het lichaam vet opstapelen. Afhankelijk van welke hormonen precies uit balans zijn, ga je op andere plaatsen vet opstapelen. Denk maar aan de ’tonnetjes’ en de ‘peertjes’ die je ziet rondlopen in het straatbeeld. Met behulp van een huidplooimeting gaan we een vetmeting doorvoeren en bepalen welke hormonen bij jou uit balans zijn!

Op basis van deze meting zal een behandelplan worden opgesteld bestaande uit 3 delen:

 • Voedingsadvies
 • Beweegadvies
 • Supplementen die je balans helpen herstellen

Bieke Janssen zal met haar expertise als Personal Trainer een individueel schema uitzetten dat voor jou geschikt is!! Té langdurig en té zwaar trainen kan voor sommige mensen af te raden zijn!! Bieke is dé specialist die je hierin correct advies zal geven.

Blockx Kristel zal met haar expertise als allergiediëtiste aangepast voedingsadvies geven. Een hormonale disbalans kan onder andere veroorzaakt zijn door verkeerde eetgewoonten. Die hormonale disbalans kan zich oa. uiten in spijsverteringsklachten, voedselintoleranties, … Het advies zal erop gericht zijn de balans te herstellen en op korte termijn de klachten te verminderen. Waar nodig zal er een advies gegeven worden welke supplementen er nodig zijn om mee te helpen deze hormonale balans te herstellen.

 


 

GEWICHTSVERLIES MET LIGNA PHARMA

Indien je hier meer info over wenst, klik hier op Ligna Pharma of ga naar de website https://www.lignapharma.be/
Ligna Pharma is een programma voor gewichtsbeheersing, enkel onder begeleiding met diëtiste, apotheker of huisarts.

 


 

PRIKKELBARE DARMKLACHTEN

Heb je last van prikkelbare darmen, dan kan een aangepast dieet voor jou een oplossing bieden.
Ga samen met mij op zoek naar de triggers voor jouw klachten en laat je begeleiden in een eliminatiedieet voor prikkelbare darmen.

De correcte begeleiding bij het dieet is aangewezen om een evenwichtige voeding aan te nemen en tekorten in aanbreng van essentiële voedingsstoffen te vermijden.


 

HEALTHY LIFESTYLE COACHING

Wanneer je aan je gewicht wilt werken of een gezond voedingspatroon wilt aannemen, kan je in onze praktijk terecht om je hierin te begeleiden. Je leert welke voedingsstoffen je lichaam nodig heeft voor jouw activiteitenpatroon en hoe je je voedingsschema moet aanpassen indien nodig.

 


 

PERSONAL HORMONAL PROFILING

In de behandelingen naar een gezond lichaamsgewicht en een lichaam in balans ( minder ontstekingen, behandeling maag-darmklachten en allergie-intoleranties ), maken we gebruik van personal hormonal profiling, afgekort PHP. PHP helpt ons een inzicht te krijgen in de adviezen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bekomen, namelijk een lichaam in balans, met een gezond lichaamsgewicht en een hormoonhuishouding die in balans is.

 


 

MEER UITLEG NODIG?

Aarzel niet om contact op te nemen en je te laten begeleiden naar een voedingsschema dat correct is voor jouw levensstijl!!

Voor vragen mag je contact opnemen met

Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of [email protected]